D3-vitamin krém

 

A D3-vitamint (cholecalciferol) más néven a Napfény-vitaminnak is hívhatnánk, mivel a bőrünkben termelődik, napfény hatására. Naponta min. 1 óra napozás, teljes testfelületen, fényvédő krémek használata nélkül biztosítana számunkra elegendő D3-vitamint. Ezt szinte egyikünk sem teszi meg, a Naptól illetve a bőrráktól való félelmünk miatt, függetlenül attól, hogy Magyarországon, az Egyenlítő mentén vagy Skandináviában élünk.

 

Napfény

 

Mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus D-vitamin hiány olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint például a gyulladásos (autoimmun) betegségek, az influenza, a vastagbél rák, mellrák, prosztatarák vagy a pikkelysömör.

A D-vitamin részt vesz a szervezetünk kalcium és foszfor anyagcseréjében. A legismertebb hiánybetegség az angolkór, a csontok meglágyulása, ami Európa szegényei között főleg a XX. század elejéig volt gyakori, súlyos D-vitamin hiány esetén.  Angolkór, az akut D-vitamin hiányának leglátványosabb jele.
Korábban főként az idősek betegsége volt a csontritkulás, ami a csontok szerves állományának fokozott lecsökkenését jelenti. Ma érdekes módon egyre fiatalabb korban jelentkezik a betegség. Mivel a kialakulásához a napfény és a megerőltető mozgás hiánya vezet (egyéb hormonális tényezőkön túl), ez nem is csoda, ismerve gyermekeink mozgásszegény és az egész napjukat a számítógép előtt és a négy fal között töltő életmódját. A Csontritkulás sajnos, a D-vitamin hiányában csökkenő kalcium beépüléssel függ össze.

Csontritkúlás

 

Kutatók úgy találták, hogy az alacsony (kisebb mint 1000 NE/nap) D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a PCOS-ét és a meddőségét.
A reumás ízületi gyulladás (artritisz) nem csupán nagyobb valószínűséget mutat az alacsonyabb D-vitamin szintű nők esetében, hanem évente egy hatalmas adag D-vitamin bevitelével a tünetek csökkenthetők.
Egyes rákos megbetegedések esetében (mell-, és bőrrák) a D-vitaminnak védő szerepe van.

Évek óta próbáljuk rávenni az embereket, hogy gondolkodjanak már el azon, hogy statisztikai adatok böngészése alapján látszólag nem a napozás, hanem annak hiánya okozza a rákos megbetegedéseket. Sajnos kevés sikerrel, mert a napvédő krémek eladásában érdekelt kozmetikai ipar elérte, hogy mára minden TV vagy rádió bemondó tudja, hogy a gyermekünket napvédelem nélkül elküldeni a sarki boltba felér annak kivégzésével.
A kutatók rájöttek, hogy a szervezet D-vitamin ellátottsága fordítottan arányos a rák kialakulásának lehetőségével. Azaz éppenséggel azoknál alakul ki bőr-, mell- és prosztata rák, akiknek a vére alacsony D-vitamin értéket mutat. Dr. Garland és munkatársai által felállított modell szerint a D-vitaminnak a sejtek közti kommunikációban betöltött szerepe csorbul annak krónikus hiányától. A sejtek közti kommunikáció megszakadása vezet eddig fel nem tárt módon a gyors és káros sejtburjánzás beindulásához, amit daganat néven ismerünk.

 • A skizofrénia kezelésére még a pszichiáterek is alkalmaznak D-vitamin készítményeket! A D-vitamin hiánya csökkenti a hasnyálmirigy inzulin termelését, ami a kettestípusú diabétesz oka. Kutatók vizsgálatai alapján azok a finn csecsemők, akik napi 2.000NE D-vitamint kaptak, 80%-al kisebb eséllyel lettek egyes típusú cukorbetegek húsz éves korukra, mint ezt nem kapott társaik.

 

Elhízás

 

 • A D-vitamin hiány és az elhízottság párba járnak. Az elhízott embernek nagyobb a D-vitamin igénye. A világon mindenütt D-vitamint alkalmaznak a pikkelysömör kezelésére. A D-vitamin hiányt gyakran félrediagnosztizálják fibromyalgiának, ami egy fájdalom szindróma, amelyet főleg izomfájdalom, bizonyos pontok fokozott nyomásérzékenysége jellemez. Amennyiben megnyomja erősen a szegycsontját, és az fáj vagy kellemetlen érzés, akkor Önnek krónikus D-vitamin hiánya van.

A vér magasabb átlagos D-vitamin szintje megduplázhatja a vastagbél és végbél rákos betegek túlélési esélyét, mondja egy közelmúltban a Harvardon végzett tanulmány publikációja.

 

Vastagbélrák

 

Hazánkban a kolorektális rák (vastag- és végbélrák) a második leggyakoribb rosszindulatú daganat, és az ilyen eredetű halálozások második leggyakoribb oka. Előfordulásának gyakorisága 40 éves kor táján kezd növekedni, 60-75 éves kor között tetőzik. A vastagbélrák nőknél, míg a végbélrák férfiaknál gyakoribb. A daganat növekedése során megtámadja a bélfalat, illetve a közeli nyirokcsomókat is. Mivel a vastagbélből és a végbél nagy részéből a vér a májba kerül, a kolorektális rák a közeli nyirokcsomók után a májra is átterjed, áttétet képez.
Azoknak az embereknek, akiknek a vérében az átlagos D-vitamin magas volt, a rákkal összefüggésbe hozható halálozási aránya mindössze fele volt azokénak, akiknek a vérében alacsonyabb volt a mérhető D-vitamin szint, írta a British Journal of Cancer című lap.
A D-vitamin rákellenes hatásának kutatása a negyvenes évekig nyúlik vissza, amikor Frank Apperly bizonyítottnak látta, hogy a "napsugárzásnak rákellenes hatása van".
2007-ben az American Journal of Preventive Medicine című lap írt egy cikket, ami szerint a magasabb D3 szint a vérben csökkenti a gyomorrák rizikóját.
A tanulmány 1017 korábban vastag- és végbélrákkal diagnosztizált beteg sorsát analizálta és jutott a fenti eredményre. Érdekes végig gondolni, hogy a D-vitamin csupán azért nem jut megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe, mert nem tartózkodunk elég időt a napon és emellett az étrendi kiegészítés is meg van nehezítve azáltal, hogy a szükséges napi mennyiségnek csupán tizedét tartalmazzák a legjobb multivitaminok is.

Az alacsony D-vitamin szint különböző állapotokhoz, betegségekhez köthető:

 • Rákos elváltozások: mellrák, petefészekrák, vastagbélrák, prosztata rák és bőrrák
 • Izom gyengeség
 • Gyulladások
 • Depresszió
 • Skizofrénia
 • Psoriasis (pikkelysömör)
 • Ekcéma

Autoimmun betegségek, mint:

 • Sclerosis Multiplex
 • Rheumatoid Arthritis (ízületi gyulladás)
 • Diabetes Mellitus 1
 • Crohn betegség
 • Krónikus bélgyulladás
 • Magas vérnyomás

Kinek ajánlott a D3-vitamin pótlása?

 • Időseknek
 • Azoknak, akik kevés időt töltenek napon (gyermek és felnőtt egyaránt)
 • Várandós kismamáknak
 • Pikkelysömörben vagy krónikus ekcémában szenvedőknek
 • Autoimmun betegeknek
 • Bármilyen gyulladásos betegségben szenvedőknek
 • Magas vérnyomásban szenvedőknek
 • Prosztata, végbél, petefészek, mellrák vagy bőrrákban szenvedőknek
 • Csontritkulásban vagy csontlágyulásban szenvedőknek
 • Depressziótól szenvedőknek (SAD vagy téli depresszió)
 • Meddő és/vagy PCOS nőknek

 

D-3 krém

Hogy vegyük magunkhoz a D3-vitamint?

Mindig, mindenben a természetes útra törekszünk. A legnagyobb mennyiségű D3 vitamint a legegyszerűbben a bőrünkön keresztül tudjuk felvenni, lásd napfény.
Ezt igyekszünk leutánozni, amikor tabletták helyett krém formájában, a bőrünkön keresztül visszük be a D vitamint.
Így ráadásul megkíméljük az emésztőrendszert a fölösleges terheléstől.
Illetve bőrön keresztül elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, amire szükségünk van, hiszen bőrön keresztül szinte a bevitt hatóanyag 100%-a hasznosul, míg szájon át legalább 7-szer több hatóanyagot kellene bejuttatni.
Tegyük fel, hogy napi 5,000 NE-et szeretnék magamhoz venni, mert annyira van szükségem.
Ha tabletta formájában veszem magamhoz, akkor ennek a kb. 7-szeresét kell bevennem, azaz közel 35,000 NE-et, hiszen az emésztőrendszeren keresztül olyan sok hatóanyag elvész, lebomlik, hogy ha én 5,000 NE-et akarok a célba juttatni, 7-szer annyit kell elindítanom.
Ha krémben viszem be, szinte semmi sem vész el, ezért tökéletesen elegendő pont annyi hatóanyagot bevinni, mint amennyit szeretnék, hogy célba is érjen. Azaz 5,000 NE a bőrre, és ebből 5,000 NE-et tud a szervezetem magáévá tenni és hasznosítani.

 

Az oldalon szereplő információk nem helyettesítik az orvosi tanácsadást, vizsgálatot! Minden esetben konzultáljon egy hozzáértő szakorvossal, vagy gyógyszerésszel!


Használata egyszerű és gyors: reggelente egy pumpányi mennyiségű krémet (1 pumpányi D3 krém = 5.000 NE) a bőrünkbe masszírozunk, lehetőleg vékony bőrfelületen. Mintha csak egy testápoló lenne, minden reggel öltözködés előtt.
Mint minden transzdermális módszernél, itt is az a csodálatos, hogy a hatóanyag lipofil, azaz a bőrön áthatolva előszeretettel raktározza magát a zsírsejtekben és onnan adagolja magát tovább a szövetekbe, véráramba, majd sejtekbe.
A szervezetünk ennél a megoldásnál maga dönti el, hogy a bevitt mennyiséggel mit tesz, abból mennyit és mikor használ föl, illetve mennyit raktároz el "ínséges" időkre.

 

Adagolása :

 

Alapesetben : Naponta egy nyomásnyi krém, (5.000 NE) reggel vagy este a bőrünkbe masszírozva. Javasolt helyek : A könyök belső fele, a hasfal, esetleg a comb belső fele.

 

Daganatos betegség esetén: Naponta két nyomásnyi krém (10.000 NE). Egy nyomásnyit reggel és egy nyomásnyit este kell a bőrünkbe masszírozni. Javasolt helyek : A könyök belső fele, a hasfal, esetleg a comb belső fele. Ez a mennyiség arányosan elosztva akár a duplájára is emelhető!

 

 

  ,Összetevő dobozonként:  
  Természetes D3-vitamin
kb.325.000 NE
 
Körülbelül 65 nyomás
1 nyomás = 5.000 NE

 

 

db. * Ára : 8.000 Ft / doboz

 

 

 

 

Kapcsolódó videók :

 

 

 

 

 

 

Copyright 2008

Minden engedély nélküli másolás azonnali jogi lépéseket von maga után !

 

pageTracker._trackPageview();